Partipresentation

C
Centerpartiet i Region Skåne

Centerpartiet i Skåne står för en närodlad politik. Vi vill ge alla människor möjlighet att bestämma över sina egna liv. Att få en vardag som fungerar. Att nå dit man allra helst vill komma. Vi tror på människors rätt att bygga en framtid varhelst i vår region de vill bo, var än de känner att de hör hemma. På många sätt går det bra för Sverige och Skåne. Men inte på alla. Vi står för en helt annan riktning. När andra ser problem, ser vi potential. Centerpartiet för Skåne framåt!

Våra viktigaste politiska förslag:

 • Sjukvård och hälsa

  Underlätta för möjligheterna att kunna välja en närmare vård i hela Skåne så som vårdcentral, fast läkare och vårdinsatser närmare din bostad.

 • Sjukvård och hälsa

  Köerna inom psykiatrin, både för vuxna och unga måste kortas och tillgängligheten ökas. Dessutom måste det förebyggande arbetet stärkas.

 • Trafik och infrastruktur

  Vi vill att kollektivtrafiken ska vara tillgänglig, tillförlitlig och flexibel i hela Skåne oavsett var du bor. Service och tillväxt behövs överallt.

 • Jobb och sysselsättning

  Skapa goda förutsättningar för företag att vilja etablera sig och utvecklas i Skåne. Bland annat genom att möjliggöra gårdsförsäljning av vin och öl.

 • Lag och ordning

  Polisen måste bli närvarande i hela Skåne. Du som skåning ska kunna känna dig trygg i den kommun du bor i. Men också i kollektivtrafiken och vården.

Hur vill ni att det politiska styret ska se ut hos er efter valet 2018?

Vi vill att Region Skåne ska styras av ett alliansstyre efter valet 2018.

Finns det något parti som ni INTE kan tänka er att styra tillsammans med efter valet i höst?

Vi kan absolut inte tänka oss att styra tillsammans med Sverigedemokraterna.

Finns det någon politisk fråga där ni lokalt har en annan uppfattning än vad ert parti har på riks-nivå?

Centerpartiet i Skåne driver frågan om att tandvården ska ingå i högkostnadsskyddet, vilket ännu inte partiet på nationell nivå driver ännu.


Så här gjorde vi valkompassen (Frågor och svar)
Ladda ner SVT Nyheters app

En nyhetsapp – fler
perspektiv